Datum plaatsing: 15 september 2021

Buurtbemiddeling lost al 25 jaar burenruzies succesvol op


Buurtbemiddeling lost al 25 jaar burenruzies succesvol op


Oss (Oss): De maand september staat in het teken van het 25-jarig bestaan van buurtbemiddeling. Volgens een inschatting van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid werden in die tijd ruim 180.000 conflicten tussen buren gemeld bij de buurtbemiddelingsorganisaties. Het lukt buurtbemiddelaars om in 7 van de 10 situaties buren te helpen naar een oplossing voor hun probleem.

‘ONS welzijn houdt zich bezig met buurtbemiddeling in Oss. We weten dat burenruzies veel invloed hebben op de leefbaarheid in wijken. Als je een conflict hebt met je buren, dan zit je thuis niet lekker meer op de bank. Soms verziekt een burenruzie zelfs je dagelijks leven of beïnvloedt het je werk. Getrainde bemiddelaars zorgen er voor dat buurtbewoners weer on speaking terms komen’ vertelt Ageet van ONS welzijn.

Buurtbemiddeling verbetert leefbaarheid
Buurtbemiddeling vervult ook een belangrijke rol in wijken en buurten. Het heeft een positief effect op de leefbaarheid in de gemeente Oss. Het vergroot het veiligheidsgevoel van inwoners en verbetert de sociale samenhang en gemeenschapszin in buurten. “En ook heel belangrijk,” vult Ageet verder aan, “bewoners voelen zich na een bemiddeling zelfredzamer. Ze weten wat ze in een volgende situatie kunnen doen en hebben meer vertrouwen in hun eigen oplossingsvermogen.”

Contact met buurtbemiddeling ONS welzijn
Heeft u zelf een conflict met uw buren en komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met buurtbemiddeling. ONS welzijn staat voor u klaar! Bel 088 374 2525 of mail info@ons-welzijn.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17661