Datum plaatsing: 28 september 2021

(Graaf)werkzaamheden rondom het Walkwartier


(Graaf)werkzaamheden rondom het Walkwartier


Oss (Oss): De aanleg van kabels en leidingen zorgt de komende tijd voor verkeershinder rondom het Walkwartier. Van 22 september tot 1 december worden er in alle omliggende straten gleuven gegraven. Bas Timmers, coördinator omgevingsveiligheid raadt doorgaand verkeer aan om de Carmelietenstraat te mijden en ergens anders te parkeren.

Water, gas, stroom, internet en het riool: hiervoor zijn de nieuwe kabels en leidingen bestemd. Ook worden er twee nieuwe transformatoren geplaatst. Eén trafo komt in de Carmelietenstraat, tegen parkeerterrein De Wal aan. Deze klus start komende woensdag al. De andere trafo komt tijdelijk op de laad- en losplaats voor het Titus Brandsmalyceum om later een vaste bestemming te krijgen.

Alternatieve routes en parkeerplekken
Om de werkzaamheden aan de trafo’s veilig uit te kunnen voeren, worden er met hekken twee ‘subbouwplaatsen’ afgezet. Dit maakt de weg smaller en het parkeerterrein kleiner. Het is daarom beter om via de Oostwal of de Kruisstraat het centrum in te rijden. Op De Wal parkeren kan nog wel, maar manoeuvreren wordt lastiger. Parkeergarage Bergoss en het Jurgensplein zijn daarom logischere plekken. Het laden en lossen gaat van de Molenstraat naar de Haarviltstraat.

Extra werkzaamheden
De realisatie van de trafo’s wordt gecombineerd met andere werkzaamheden. De afvalbakken en de oversteekplaats aan de Molenstraat krijgen een nieuwe plek. In de Carmelietenstraat wordt meteen de bouwuitrit voor de komende jaren gemaakt. Ook de overblijfselen van het bushokje gaan weg.

Op maandagochtend en in de avond
De gemeente, aannemers en de coördinator omgevingsveiligheid doen er alles aan om de overlast te beperken. Er wordt daarom zoveel mogelijk op maandagochtend en in de avonden gewerkt.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13657