Datum plaatsing: 02 oktober 2021

Controle hondenbelasting 2021


Controle hondenbelasting 2021


Regio (Oss): De controle hondenbelasting gaat in oktober weer van start. Het bedrijf Legitiem voert de controles uit namens de Belasting- samenwerking Oost-Brabant (BSOB). Hierbij is de gemeente Oss aangesloten.

Hoe controleren wij?
Er wordt huis-aan-huis gecontroleerd op het houden van honden. U kunt de controleur die bij u aanbelt vragen om legitimatie.

Waarom controleren wij?
In de gemeente Oss zijn houders van honden verplicht om hondenbelasting te betalen. De hondenbelasting is een doel belasting. Dit betekent we het geld gebruiken voor het aanleggen en onderhouden van de losloopterreinen, maar dat ook gebruiken voor toezicht en handhaving. Een hulp- of politiehond meldt u ook aan. U betaalt voor deze hond echter geen hondenbelasting.
U betaalt in 2021 per jaar voor:
• Eerste hond € 55,80
• Tweede hond € 69,72
• Derde en volgende hond € 86,88

Uw hond is nog niet aangemeld. Hoe doet u aangifte?
Hebt u één of meerdere honden, waarvoor u nog geen Hondenbelasting betaalt? Dan is het van belang deze tijdig aan te melden bij BSOB.

Heeft u nog vragen?
Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van BSOB via het contactformulier op de website van BSOB of via telefoonnummer 088-551 00 00 op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14143