Datum plaatsing: 12 oktober 2021

Gedeputeerde Elies Lemkes-Straver op werkbezoek in Oss


Gedeputeerde Elies Lemkes-Straver op werkbezoek in Oss


Oss (Oss): Op 8 oktober bracht gedeputeerde Elies Lemkes-Straver van de provincie Noord-Brabant een bezoek aan Oss. Ze bezocht twee innovatieve boerenbedrijven: Boer Spierings en Hanenberg-Vogels. Elies Lemkes-Straver heeft de onderwerpen Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart in haar portefeuille. Bij het werkbezoek waren ook burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans en wethouder Johan van der Schoot aanwezig.

Bij boer Spierings
Het werkbezoek startte met een lunch en rondleiding bij Boer Spierings. Jasper en Afke Baukje Spierings realiseerden in 2020 hun droom Boer Spierings 2.0. Zij hebben hun bedrijf uitgebreid met een kinderopvang en een nieuwe landwinkel. Én voegen daar zoveel mogelijk waarde toe aan eigen producten: melk, kaas en vlees. Bij Boer Spierings worden de voedselketens gesloten. Dat was al het geval met hun kaasproductie, maar nu ook met hun vleesverwerking via dry-ageing.

Op bezoek bij Hanenberg-Vogels
Ook bezocht Elies Lemkes-Straver het bedrijf Hanenberg-Vogels van Joris en Teun Hanenberg. Deze broers staken hun nek uit met een investering in een eigen mestverwerkingsinstallatie. Bij Hanenberg verlaat de koeienmest het erf in zakken topcompost voor particulieren als bemester en bodemverbeteraar voor tuinen. Tijdens een rondleiding vertelden Joris en Teun Hanenberg uitgebreid over hun plannen. Ze willen dit concept van mestverwerking breder uit te rollen in de sector.

Gedeputeerde Elies Lemkes-Straver
‘Het was fantastisch om hier weer terug te zijn. Jasper en Afke Baukje Spierings zijn een geweldig voorbeeld hoe je duurzaam en innovatief kunt boeren. Door hun transparante bedrijfsvoering, waarbij ze nevenactiviteiten zoals een kinderdagverblijf heel natuurlijk met hun bedrijf integreren, zorgen ze voor een betere verbinding tussen boer en bewoners. En Joris en Teun Hanenberg laten met hun bedrijf zien dat mestverwerking op een goede en duurzame manier mogelijk is.’

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans
‘Jasper Spierings en Joris en Teun Hanenberg zijn inspirerende jonge boeren die hun nek uitsteken door te vernieuwen en het lef hebben te investeren in hun droom. Zij zijn allemaal opgegroeid met hun familiebedrijf. Na hun studie hebben zij hun familiebedrijf ieder op hun eigen vernieuwende manier op de kaart gezet in Oss, de regio en in Brabant.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14471