Datum plaatsing: 15 oktober 2021

Open dag Tunnelart617


Open dag Tunnelart617


Den Dungen (Sint-Michielsgestel): De tunnels onder de rotonde in de N617 tussen Sint-Michielsgestel en Den Dungen hebben een metamorfose ondergaan. Meer dan 80 kunstwerken zijn verschenen op de tunnelwanden. Veel mensen hebben de kunstenaars aan het werk gezien, ze aangemoedigd en soms een praatje gemaakt. Nu is de kans om de verhalen achter de kunstwerken van de kunstenaars zelf te horen. Op 16 oktober 2021 van 13.00 tot 15.00 uur worden de tunnels officieel geopend door wethouder Raaijmakers en Marcel Rus, kunstenaar en coördinator van het project. De kunstenaars zijn aanwezig om over hun kunstwerk en het initiatief te vertellen.

TunnelArt617 is een echt community-art project. Lokale kunstenaars, medewerkers van Cello, deelnemers van Kentalis, vrijwilligers en professionele kunstenaars werkten samen om de tunnels dé blikvanger van de gemeente te maken.

Ontwerp
Om de drie beschilderde tunnels één geheel te laten vormen, is door één van de kunstenaars, Marcel Rus, een basisontwerp gemaakt. Hij heeft dat gedaan samen met Natuurgroep Gestel en Waterschap De Dommel. Het ontwerp is dan ook gebaseerd op de natuurlijke omgeving, het beekdallandschap. De grondlagen en De Dommel zie je straks terug op de tunnelwanden. Inheemse dieren en markante gebouwen krijgen daarop ook een plaats en daarnaast allerlei uiteenlopende ontwerpen van alle deelnemende kunstenaars.

Bijdragen
Naast de gemeente Sint-Michielsgestel en de Kunstcommissie dragen het DELA fonds, het Prins Bernhardcultuurfonds, Cello en Vrienden van Cello financieel bij aan TunnelArt617. Jumbo verzorgt de catering voor de schilderende mensen en Praxis draagt bij aan de schildersmaterialen. Kings of Colors uit ’s-Hertogenbosch verzorgt de deskundige begeleiding.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14231