Datum plaatsing: 17 oktober 2021

Osse industrie in de Maand van de Geschiedenis


Osse industrie in de Maand van de Geschiedenis


Oss (Oss): In Cultuurpodium Groene Engel in Oss staat woensdag 27 oktober om 20.00 uur de Osse industrie centraal. Het gaat om een avond van het Stadsarchief Oss, de Bibliotheek en historische kring de Werkende Mens in het kader van de landelijke Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema hiervan ĎAan het werkí. De entree is gratis.

De industrie in Oss startte in de negentiende eeuw met de margarine-industrie. De families Jurgens en Van den Bergh waren elkaars grote concurrenten. Wat hun invloed was op Oss en waarom zij uit Oss vertrokken, zal historicus Jurgen Pigmans uit de doeken doen in een korte lezing. De andere industrietakken in Oss komen aan bod door middel van interviews en beeldmateriaal. Kitty Schaap en Jan van der Boom van het PPO (PoŽzie Podium Oss) zullen gedichten over werk en industrie uit hun bundel Panklaar voordragen. Ook is er livemuziek.

Praktische gegevens
Entree is gratis. Reserveren bij het Stadsarchief is verplicht. Bij voorkeur via mail op informatie@stadsarchiefoss.nl. Op di/wo/do kan het ook telefonisch (0412-842010) of aan de balie van het Stadsarchief. Let op: het tonen van een corona-toegangsbewijs en ID is bij Groene Engel verplicht.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14110