Datum plaatsing: 29 oktober 2021 - Laatst gewijzigd: 25-10-2021 15:30:57

Kom sporten bij de Lithse tafeltennisclub ‘De Snoecksprong’


Kom sporten bij de Lithse tafeltennisclub ‘De Snoecksprong’


Lith (Oss): Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, is een eind gekomen aan een lange tijd niet gezamenlijk binnen kunnen sporten. Veel mensen zoeken na deze periode van thuiszitten een sport om weer meer te bewegen, de conditie op peil te brengen en gezelligheid te ervaren. Tafeltennisclub ‘De Snoecksprong’ in Lith kan dit alles bieden. Elke woensdagavond wordt in MFA De Snoeck getafeltennist.

Voorzitter Ydo Groot is enthousiast over zijn sport. Hij hoopt dat er meer mensen komen tafeltennissen bij zijn club. “Tafeltennissen is heel geschikt om op een gezonde manier te bewegen. Het lichaam wordt niet te zwaar belast. Blessures komen zelden voor. Tafeltennissen gaat om reactiesnelheid en om een goede oog-hand coördinatie. Dat maakt dat je het je leven lang kunt doen. Het is geen sport waarin je op een bepaalde leeftijd moet afhaken.”
Daarnaast is het een sociale sport. “Juist in onze club staan ontspanning en gezelligheid hoog aangeschreven. We spelen alleen recreatief, geen regionale of landelijke competitie. Wel worden af en toe wedstrijden gespeeld tegen de Osse tafeltennisclub OTTC.”

Meespelen?
Tafeltennissen bij De Snoecksprong is voor iedereen vanaf achttien jaar mogelijk. “We hebben geen jeugdtrainer,” legt Ydo Groot deze leeftijdsgrens uit. “Wel geeft periodiek een trainer de volwassenen les. Daarnaast kunnen nieuwe leden die het spel nog niet goed beheersen, bij onze club oefenen onder begeleiding van een ervaren speler.”
Iedereen is welkom om uit te proberen of tafeltennissen bij De Snoecksprong iets voor hem of haar is. De eerste vijf avonden zijn zonder contributiekosten. En uiteraard geheel vrijblijvend. Er wordt elke woensdagavond gespeeld vanaf 20.30 uur. Meer informatie? Mail of bel de voorzitter: ydo.groot@hetnet.nl, telefoon (0412) 48 25 24.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12646