Datum plaatsing: 04 november 2021

Première 'Het verdriet van carnaval'


Première 'Het verdriet van carnaval'


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Bijzondere vertoningen op 17 & 18 november:
documentaire over hét volksfeest van het Zuiden mét live filmmuziek!


Op woensdag 17 november en donderdag 18 november zijn de eerste twee vertoningen van de documentaire Het verdriet van carnaval in de Brabanthallen/Theater aan de Parade in ‘s- Hertogenbosch. De film wordt live begeleid door de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch.

Een film over het leven, weerspiegeld in carnaval
Corona legde ons land lam. Ook carnaval in 2021 ontkwam er niet aan. In de documentaire Het verdriet van carnaval gaat de Bossche filmmaker Frank van Osch op zoek naar de ziel van dit bijzondere volksfeest bij markante en doorgewinterde carnavalsvierders. Een film over het leven, met een lach en een traan, zoals zich dat weerspiegelt in carnaval, in het jaar waarin het niet door kon gaan. Daarmee is deze documentaire een ode aan het allermooiste volksfeest van het Zuiden. Samen vertellen de hoofdpersonen het verhaal van de diepgewortelde ziel van carnaval en over de tranen omdat het afgelopen jaar niet doorging.

Muziek, film én fotografie
In dit project komt muziek, film en fotografie samen. Zo zien we prachtige portretten, gemaakt door de prijswinnende fotograaf Jan Banning. De filmische muziek die Jesse Passenier componeerde, speelt een grote rol bij de vertoningen. Harmonieorkesten spelen de muziek live. Dit beloven bijzondere filmconcerten te worden die smaken naar de begintijd van de cinema, toen muziek altijd live gespeeld werd bij de film.

Het verdriet van carnaval is een documentaire vol prachtige verhalen van carnavalsvierders. De verhalen zijn bloedserieus en vrolijk tegelijk. Persoonlijke herinneringen, heerlijke anekdotes en een scala aan emoties. Want wat hebben we carnaval gemist met zijn allen...

Tickets voor de première en de trailer via http://www.verdrietvancarnaval.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15788