Datum plaatsing: 15 november 2021

Nieuwe formule Letterbekken: BEK on TREK!


Nieuwe formule Letterbekken: BEK on TREK!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Een nieuw seizoen Letterbekken staat voor de deur! Corona of niet, ook in ‘s-Hertogenbosch moeten we door met de lekkere letteren. Daar staat Letterbekken voor garant! We hebben twee nieuwtjes voor onze mooie stad te melden!

Vertrek Renk van Oyen en nieuwe artistieke leiding door dichter Friso Woudstra
In 2018 nam Renk van Oyen de leiding over de lekkere letteren. Een nieuwe naam was het gevolg, een bruisende nieuwe locatie in de Brouwers aan de Vaart en een keur aan bekende en minder bekende namen uit de literaire scene. Poëzie in al haar vormen, waaronder spoken word, heeft een vaste plek gekregen bij Letterbekken LIVE. In 2019 was van Oyen de initiator van de bijzonder geslaagde verkiezing van de allereerste Stadsdichter van ‘s-Hertogenbosch. In deze verkiezing werd Friso Woudstra tweede. Vanaf november neemt Woudstra de leiding van Letterbekken over van van Oyen, die de Bossche cultuursector gaat verlaten en zich per december 2021 in Amsterdam gaat vestigen.

Nieuw elan, nieuwe formule, nieuwe plek
Ook dichter Friso Woudstra laat er geen gras over groeien. Met veel enthousiasme neemt hij het stokje over en gaat onder de noemer Letterbekken BEK ON TREK, in de mooie Pleitzaal van Huis073/Muzerije, gemiddeld elke twee maanden een poëtisch avondje uit verzorgen. Ook bij Woudstra is er plek voor gevestigd talent, veel risico’s en ontdekkingen. Via de nieuwe website van Letterbekken kunt u zich nu al inschrijven voor de ‘Bekstage’ nieuwsbrief. Hierin houden we het Bossche publiek op de hoogte van het literaire talent van het Letterbekken Netwerk, de activiteiten van de stadsdichter en natuurlijk de informatie over de
avonden.

Letterbekken BEK on TREK op 26 november
Op dit literaire 'avondje uit' zal stadsdichter Doeko L van de partij zijn en natuurlijk zal ook Renk zijn laatste prozaďsche gedachten over de stad met ons delen. De muziek zal verzorgd worden door opkomend kleinkunsttalent Tessa Katinka van Genderen uit Utrecht, die ook op de trompet excelleert.
/Uit Eindhoven wordt de immer luchtige taalprominent Hans F Marijnissen overgevlogen. Verder is ook ruimte op het open podium voor sprekers die zichzelf als verrassing aandienen. De eerste avond nieuwe stijl zal plaatsvinden op vrijdagavond 26 november (begint om 20.15u, Pleitzaal, Huis73).Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14854