Datum plaatsing: 16 november 2021

Bubbelonia: betoverend acrobatiespektakel voor jong en oud in de kerstvakantie


Bubbelonia: betoverend acrobatiespektakel voor jong en oud in de kerstvakantie


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Corpus Acrobatics strijkt neer in het Jheronimus Bosch Art Center

De dagen worden korter, Sinterklaas is bijna weer in het land en voor je het weet staat de kerstboom in huis. De decembermaand kan weer gevuld worden met warmte en gezellig. Ook Theater aan de Parade brengt de kerstsfeer naar Den Bosch met de muzikale familievoorstelling ‘Bubbelonia’ van Corpus Acrobatics van 26 t/m 30 december naar het Jheronimus Bosch Art Center. Het toegangsbewijs voor ‘Bubbelonia’ is ook een kaartje om rond te dwalen in het Jheronimus Bosch Art Center.

Corpus Acrobatics neemt je in ‘Bubbelonia’ mee naar een fantasierijke dierenwereld vol bubbels, amfibieën, hybride wezens en zeemeerminnen. Geïnspireerd op het surrealistische werk van Jheronimus Bosch én door de hedendaagse coronabubbel. De voorstelling kost €12,50, kinderen t/m 12 jaar betalen €7,50.

In ‘Bubbelonia’ barsten de bewoners van de sprookjesachtige wereld langzaam uit hun ‘bubbel’: na de vele maatregelen, quarantaines en lockdowns, vieren en beleven zij hun herwonnen, nieuwe vrijheid. Er is weer ruimte voor elkaar en de wereld om hen heen. Nu we langzaam uit onze bubbel stappen, is het tijd voor zelfreflectie: hoe verhouden we ons tot elkaar en de planeet?

Nieuw evenwicht
Corona heeft volgens het acrobatiek theatergezelschap niet alleen veel ellende en verdriet veroorzaakt, maar biedt ook inspiratie en nieuwe kansen. “Wij dagen in onze hoop- en humorvolle voorstelling bezoekers uit om het avontuur aan te gaan en om samen een nieuw evenwicht tussen mensen en natuur te creëren”, vertelt Vincent Michels, die samen met Marley Eltz de choreografie voor zijn rekening neemt. De bijzondere livemuziek in de voorstelling wordt verzorgd door een harpist en sopraan. Deze muziek is speciaal voor ‘Bubbelonia’ gecomponeerd en gearrangeerd door niemand minder dan Bob Zimmerman (bekend van o.a. het Metropole Orkest en de film De Nieuwe Wildernis).

Tuin der Lusten
Het Jheronimus Bosch Art Center vormt het fraaie decor van het acrobatiespektakel. “Een zeer toepasselijke locatie voor deze magische voorstelling, waarin bezoekers ongetwijfeld elementen uit de Tuin der Lusten zullen herkennen”, volgens Bregtje Radstake, hoofd programmering van Theater aan de Parade. Ze is dan ook trots op deze bijzondere coproductie vol prachtige muziek, indrukwekkende kostuums, aansprekend poppenspel en spectaculaire acrobatie. Bregtje: “Naast het visuele spektakel biedt de voorstelling ook een sterke inhoudelijke boodschap. Een moment van bezinning, die goed past bij deze tijd én de kerstgedachte.”

Theater aan de Parade en Corpus Acrobatics presenteren ‘Bubbelonia’ van 26 t/m 30 december 2021 in het Jheronimus Bosch Art Center. Voor meer informatie & kaartverkoop zie
www.theateraandeparade.nl.

Foto door Bob Karman
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13085