Datum plaatsing: 20 november 2021

Concert Filharmonisch Orkest 's-Hertogenbosch


Concert Filharmonisch Orkest 's-Hertogenbosch


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op zondag 28 november 2021 geeft het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch) een prachtig concert o.l.v. Lex Bergink, met Nadia Ettinger als soliste op de viool.

Op het programma staan:
- Max Bruch - De ouverture uit de opera Die Loreley.
De muziek klinkt zoals de nimf Loreley: lieflijk en gevaarlijk tegelijk.
- Edouard Lalo - De Spaanse symfonie, met Nadia Ettinger, viool.
Lalo droeg deze symfonie op aan Pablo de Sarasate, de beroemde violist uit de 19 de
eeuw. Nadia Ettinger speelt dit al even virtuoos als vurig.
- Ludwig van Beethoven, de Symfonie nr. 3, “Eroďca”.
Beethoven schreef deze ter ere van Napoleon Bonaparte, maar droeg deze uiteindelijkop aan zijn beschermheer, nadat Napoleon zich tot woede van Beethoven tot keizer had gekroond. Een baanbrekende symfonie voor die tijd. Er zijn zowel het oorlogsgeweld als prachtige lieflijke melodieën in verwerkt. De treurmars uit het tweede deel blijft in het geheugen hangen, droevig en troostend tegelijk.

Het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch is een uitstekend amateur-symfonieorkest, dat in 1957 is opgericht door oud-leerlingen van het Sint Janslyceum in Den Bosch.

Dirigent Lex Bergink is de vaste dirigent van onder meer dit orkest. Onder zijn leiding zet het orkest een geweldig muzikale performance neer.

Nadia Ettinger is masterstudente aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij studeerde ook aan het Conservatorium van Luxemburg en studeerde Cum Laude af aan het Conservatorium van Luik. Zij treedt al sinds haar 12e op met diverse orkesten. Zij behaalde vele prijzen in muziekconcoursen, waaronder de eerste prijs van het internationale Edouard Grach Vioolconcours in Moskou in december 2020.

Het concert vindt plaats op zondag 28 november 2021 om 15.00 uur in de Grote Kerk, Kerkstraat 20, Den Bosch. Het wordt aanbevolen om vooraf voor dit concert te reserveren.

Toegangskaarten zijn te bestellen via www.fohsite.nl of vóór aanvang van het concert verkrijgbaar in de Grote Kerk. Prijs volwassenen: € 20,- kinderen en CJP-houders: € 5,-

Voor meer informatie zie www.fohsite.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13168