Datum plaatsing: 02 januari 2022

Beelden Heesche kerststal vernield


Beelden Heesche kerststal vernield


Heesch (Bernheze): De kerststal op 't Dorp waar zoveel mensen plezier aan beleefden is op grove wijze vernield. Beelden werden zwaar beschadigd. Het kindeke Jezus werd zelfs onthoofd. Het hoofdje werd later in de buurt teruggevonden. Het lijkt er op dat er met het hoofde is gevoetbald of gegooid. De vernieling doet vele Heeschenaren en vooral de buurtgenoten pijn.

Het is niet de eerste keer dat het kersttafereel niet ongeschonden driekoningen haalt. "Het is elk jaar wel wat", moppert Peter van Moorselaar, van het centrummanagement én van de werkgroep De Drie Leliën "vorig jaar werd er een schaap eruit gehaald en op het dak van de kerststal gezet. Ook is al eens de staf van de herder eruit gehaald. Maar zo bont als deze keer werd het niet eerder gemaakt.

Los van het verdriet dat het doet, is het ook een duur grapje dat Heesch een nieuwe Jezus moet krijgen. Volgens Van Moorselaar gaat het zeker honderden euro kosten. "De kribbe is ook flink beschadigd, dus die moet óók vervangen worden.”
Inmiddels is de hele kerststal al opgeruimd en weggeborgen om voor kerstmis weer tevoorschijn gehaald te worden. "Volgende keer hang ik camera's op.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23527