Datum plaatsing: 25 januari 2022 - Laatst gewijzigd: 20-01-2022 08:13:12

Leden zien fusie Nulandia en Be Quick wel zitten


Leden zien fusie Nulandia en Be Quick wel zitten


Nuland ('s Hertogenbosch): Eerder dit jaar was er een enquête die door bijna 300 personen werd ingevuld. Ruim negentig procent van de leden van voetbalclub Nulandia en korfbalclub Be Quick uit Nuland is positief over een fusie. Er is dus een breed draagvlak vóór samengaan. Slechts een klein deel van de ondervraagden ziet meer na- dan voordelen van de fusie.

Betere tosti's
Je ziet bij veel sportclubs in de regio dat ze elkaar versterken. Het complex en de club worden hier ook beter door, ook de vrijwilligers versterken elkaar. Ook zien ouders voordelen dat hun kinderen eventueel onder één dak gaan sporten. En er zijn leden die zo op hun eigen manier de zonnige kant van een fusie inzien. 'Dan hoef ik geen kantinediensten meer te draaien.' En: 'Dan krijgen we waarschijnlijk ook betere tosti's.' De fusiecommissie van beide clubs neemt de reacties mee in het vervolgtraject, een plan schrijven voor de gemeente Den Bosch. "De gemeente zal toch geld vrij moeten maken om de fusie voor ons Nulanders mogelijk te maken", zegt Rob van Nistelrooij, lid van de technische commissie en jeugdcoördinator van Nulandia.

'Verenigingen kunnen veel aan elkaar hebben'
"Wij denken dat we als verenigingen best veel aan elkaar kunnen hebben. Voor bijvoorbeeld een stukje gezelligheid. Be Quick en Nulandia hebben een kantine, maar wij denken dat we qua gezelligheid voor de leden positiever kunnen scoren als we fuseren. Een ander belangrijk punt in de fusie is gericht naar de toekomst. Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden", vertelde bestuurslid van Be Quick Eric Langens eerder tegen Dtv Nieuws.
De uitslag van de enquête sluit aan bij de verwachtingen van Be Quick-voorzitter Eric Langens en Van Nistelrooij. "Ik had stiekem verwacht dat meer mensen zouden reageren", weet Langens. "Maar ik ben blij met degenen die hem in hebben gevuld. De uitslag is goed, we willen hier op voortborduren."

Tegenstanders
De ondervraagden vinden een fatsoenlijke sporthal voor Be Quick een must, net als dat er zorgen zijn over de parkeerdruk, de grootte van de kantine en het behoud van identiteit van de clubs. Of zoals een van de ondervraagden schrijft: 'Doordat alles samengaat is het lastiger plannen met trainingen en wedstrijden qua velden.' En: 'Misschien werkt het averechts en gaan of de korfballers of de voetballers niet meer naar de kantine.'
Van Nistelrooij en Langens benadrukken dat die zorgen serieus mee worden genomen in de vervolgstappen. "We zitten er voor de belangen van Be Quick en Nulandia, als één van beide clubs denkt zich boven de ander te moeten stellen, dan trap ik direct op de rem. Dat werkt niet bij een fusie”, zegt Van Nistelrooij. "We doen ons best om ervoor te zorgen dat de clubs zoveel mogelijk hun identiteit houden." Langens vreest ook niet dat Be Quick, de kleinste vereniging van de twee, wordt opgeslokt door Nulandia. De twee clubs behouden hun naam.

In de enquête werd nog gevraagd naar eventuele suggesties voor namen en die kwamen er in allerlei soorten en maten: van Palings Sportvrienden FC tot Nulandiquick en Lokomotiv Nuland.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13530