Datum plaatsing: 20 januari 2022

Start werkzaamheden station Rosmalen


Start werkzaamheden station Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Dit jaar richten we het gebied rond het station Rosmalen opnieuw in. We zorgen voor goede voorzieningen in de buurt van het station. Zo realiseren we meer en goede fietsparkeerplaatsen en meer autoparkeerplaatsen met een veilige en aantrekkelijke looproute naar het station.

Wethouder Ufuk Kâhya: ”We doen dit om voor reizigers de overstap van het ene naar het andere (schone) vervoersmiddel zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. En dus meer reizigers te stimuleren om gebruik te maken van het openbaar vervoer.”

Verschillende fases
Deze week starten de eerste werkzaamheden rondom Perron 3 en de Hoff van Hollantlaan. Het gaat hier om het herinrichten van de parkeerplaats achter Perron 3. Hier komen meer parkeerplaatsen om zo het parkeren dichtbij het station Rosmalen te stimuleren. Ook breiden we in de loop van het jaar het aantal fietsparkeerplaatsen bij het station uit. Zodra we meer weten over de planning hiervan, laten we dit weten.

Schoon, slim en veilig vervoer
Deze ontwikkelingen passen in de belangrijke stappen die we zetten om automobilisten een keuze te laten maken voor het OV en hiermee de A2 tussen Deil-Vught te ontlasten. Het uitbreiden van de fietsenstalling en parkeerplekken bij station Rosmalen is dan ook één van de korte termijn maatregelen in het programma MIRT A2 Deil-Vught dat bijdraagt aan een bereikbaar en leefbaar Rosmalen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13887