Datum plaatsing: 18 januari 2022 - Laatst gewijzigd: 19-01-2022 12:42:02

Investeren in crypto – handige info voor beginners


Investeren in crypto – handige info voor beginners


's-Hertogenbosch (Regionaal): Wie nog nooit van cryptocurrencies heeft gehoord, heeft waarschijnlijk onder een steen geleefd. Elke dag komt er wel een nieuwsbericht naar buiten over deze nieuwe vorm van investeren. Dit brengt dan ook met zich mee dat er veel mensen zijn die het zelf eens willen proberen. Nu zien we wel dat er veel mensen zijn die vragen hebben over het kopen van de cryptocurrency Dogecoin of andere munten. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we het een en ander voor jou op een rijtje gezet!

Wat zijn digitale munten – geld van de toekomst
Goed, wat is een cryptocurrency eigenlijk? Je kunt een cryptomunt ook wel zien als een alternatief voor een normale valuta zoals de Euro of Dollar. In tegenstelling tot de traditionele valuta is het bij de cryptocurrencies echter zo dat er geen sprake is van een centrale bank die het overzicht houdt. Dit is de reden dat je zelf de controle hebt over je geld. Hierdoor beschik je dan ook gelijk over een hogere mate van anonimiteit. Zo kan je transacties verrichten zonder dat iedereen precies kan zien waar je het eigenlijk aan uitgeeft. Andere munten hebben een iets andere functie. Zo is Ripple eerder bedoelt als een soort middel voor banken om transacties sneller af te ronden. IOTA is juist weer een munt die gericht is voor het Internet of Things. Zo heeft iedere munt zijn eigen karakter en werkwijze.

Is beleggen in crypto risicovol?
Een van de vragen die altijd weer bovenkomt is of het risicovol is om te beleggen in crypto. Het lastige is dat het antwoord op deze vraag niet zo eenvoudig is. Dit komt met name door het feit dat crypto nog niet zo lang bestaat, hierdoor weten we gewoonweg niet wat de risico’s zijn. Wel is het een feit dat de cryptomunten een hoge mate van volatiliteit meemaken. Dit houdt ook wel in dat de koers flink op en neer kan gaan, zowel naar boven als naar beneden. Dit is dan ook de reden dat het echt handig is om alleen te beleggen met geld wat je voor een langere tijd kunt missen. Ook raden wij je aan om te kiezen voor een betrouwbare broker. Anycoin is een voorbeeld van een site die het mogelijk maakt om op een betrouwbare manier te beleggen in crypto.

Wat zal de toekomst gaan doen?
Het is altijd lastig om te voorspellen wat de toekomst zal gaan doen. Als we de toekomst konden voorspellen dan zou het allemaal wel erg makkelijk zijn. Toch is er genoeg reden om optimistisch te zijn over de toekomst van de cryptomunten. We zien namelijk dat er steeds meer landen en instanties zijn die besluiten om te investeren in cryptovaluta. Zo is Ripple cryptomunt kopen erg populair onder de banken in de Europese Unie. Ben je bereid om wat risico te nemen en heb je geld wat je wel kunt missen dan is investeren in crypto zo gek nog niet.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16647