Datum plaatsing: 23 januari 2022

Voorleesplezier met De Nationale Voorleesdagen


Voorleesplezier met De Nationale Voorleesdagen


Regio (Oss): Van 26 januari t/m 5 februari is het weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

De Noord Oost Brabantse Bibliotheken trappen op woensdag 26 januari, De Nationale Voorleesdagen 2022 af met een live stream waarin het prentenboek van het jaar ‘’Maar eerst ving ik een monster’’ van Tjibbe Veldkamp wordt voorgelezen. Aanmelden voor deze livestream kan via de website van de bibliotheek

Daarnaast is er een quiz voor peuters en kleuters in de Bibliotheek. Deze quiz staat in het teken van de prentenboeken top 10 en is in de hele periode van De Nationale Voorleesdagen te maken. Onder alle goede inzendingen wordt een leuke prijs verloot. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij de (jeugd)balie van jouw Bibliotheek.

Verder heeft de Bibliotheek speciaal voor De Nationale Voorleesdagen verteltassen gemaakt die in het teken staan van het boek ‘’Maar eerst ving ik een monster’’. Deze verteltassen zijn gratis te leen en beschikbaar in de talen Pools, Turks, Arabisch en Nederlands. In de tas zit het prentenboek van het jaar en er zitten materialen in om samen met je kind te lezen, knutselen, praten en spelen. Reserveer de verteltas via www.nobb.nl of vraag ernaar bij de balie van jouw Bibliotheek.

Link naar de informatie over de Nationale Voorleesdagen:
https://www.nobb.nl/nieuws/nobb/2022/nationale-voorleesdagen.htmlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32324