Datum plaatsing: 21 januari 2022

Woontrends van alle tijden: 5 op een rij


Woontrends van alle tijden: 5 op een rij


's-Hertogenbosch (Regionaal): Elke generatie heeft de neiging zichzelf te beschouwen als de meester van trends waarvan ze denken dat ze nieuw en nieuw zijn, maar in werkelijkheid zijn het eigenlijk heruitvindingen van iets dat hun ouders omarmden toen ze jongvolwassenen waren. Het gebeurt de hele tijd in modeontwerp, maar ook in interieurs zien we oude trends vaak terugkomen. In dit artikel vind je daar vijf voorbeelden van.

Retro
De afgelopen jaren zijn roestvrijstalen apparaten het kenmerk geweest van een hoogwaardige, bijgewerkte keuken. Hoe strakker en moderner, hoe beter. Nu zien we retro-apparaatontwerpen terugkeren naar de showroomvloer, of het nu een kleurrijke koelkast uit de jaren 50 is of een replica van een antieke houtkachel. Met het extra voordeel van moderne technologie kunnen deze retro-apparaten een leuke, kitscherige toevoeging aan je keuken zijn, of een prachtig element dat elegantie en historische waarde toevoegt aan je huis, zoals elk erfstuk dat zou doen.

Chroom
Messing is de afgelopen jaren het favoriete metaal geweest, te zien op alles, van verlichtingsarmaturen tot kasthardware tot stoelpoten. Te veel van het goede kan mensen echter verslijten, en nu gaan we in plaats van glanzend goud glanzend zilver zien, oftewel chroom. Chromen meubels en decor kunnen een jaren '50-sfeer hebben of lenen zich voor de art-deco-trend, waar chroom en staal de dominante metalen waren die werden gebruikt bij de productie van meubels.. Het kan daarom maar zo dat je binnenkort chromen plisse gordijnen in je woning hebt hangen.

Art deco
Oorspronkelijk waren de strakke lijnen en minimalistische benadering van meubeldesign en decor uit het midden van de eeuw een direct antwoord op de art-decobeweging die eraan voorafging, dus hoewel de volgorde is verwisseld, is het logisch dat de heroplevingen van deze twee stijlen ťťn zouden volgen. Art deco legt de nadruk op versieringen in de vorm van geometrische patronen, symmetrie en ouderwetse glamour. We zien de terugkeer van dit ontwerp uit het Gatsby-tijdperk in schelpvormige fluwelen stoelen en chaises, evenals houten stukken versierd met Griekse sleutel-, driehoek- of zigzagpatronen.

Retro rolgordijnen
Volgens sommige mensen zijn rolgordijnen nooit uit de mode geweest, maar ze maken nog meer van een mainstream verschijning. Zo kun je rolgordijnen stylen met je retro interieur door te kiezen voor hout en aarde achtige kleuren. Naast kleuren worden rolgordijnen met print ook steeds populairder. Denk hierbij aan een zig-zag, stipjes of streepjes patroon.

Jaren 70
Na jaren van witte en neutrale ruimtes die Pinterest en huisontwerptijdschriften domineren, lijkt het erop dat we allemaal klaar zijn voor een beetje kleur. Sommige tinten die het landschap van de afgelopen jaren domineren, komen rechtstreeks uit je woonkamer uit de jaren 70. Avocadogroen, oranje, bruin en bruin, en de meest populaire van allemaal: mosterdgeel. Achteraf gezien weten we beter dan all-in te gaan met het hele palet uit de jaren 70, maar de aardetinten zijn prachtige aanvullingen op neutrale tinten of zelfs pastelkleuren.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16513