Datum plaatsing: 27 januari 2022

Boekenbeurs verplaatst naar Pinksterweekend


Boekenbeurs verplaatst naar Pinksterweekend


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Voor de derde keer is de werkgroep Boekenbeurs van de Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch genoodzaakt om de geplande beurs uit te stellen vanwege de nog heersende beperkingen met betrekking tot Corona.
Maar de nieuwe data zijn meteen weer vastgesteld; op 3-4-5-6 juni, in het Pinksterweekend van 2022, kan de Boekenbeurs in de Brabanthallen plaatsvinden. Een dag extra om de beurs te bezoeken en boeken te verkopen, is hierbij een prettige bijkomstigheid.


Ondersteuning van projecten
Ondanks de langdurige lockdown periodes in afgelopen twee jaar, hebben de leden van de werkgroep van alles ondernomen om hun boeken te kunnen verkopen. Zo startten zij een boekwinkeltje in het Vincentiushuis voor een aantal weken en namen zij met boekenkramen deel aan diverse markten in de regio. Zij organiseerden de in augustus met groot succes Boeken op de Markt op de grote markt in ’s-Hertogenbosch. Met de opbrengst was het mogelijk om toch een zestal projecten in het buiten land financieel ondersteunen, zoals een project in Guatemala, in Malawi en een stichting voor ouderenzorg in Moldavië. Zo kon de doelstelling, het verlichten van armoede, met name in de derde wereld, toch gerealiseerd kon worden.

Voor elk wat wils
Maar het ultieme doel van de werkgroep is toch de organisatie van de grote beurs in de Brabanthallen, waar ruimte is om tientallen kramen te vullen met boeken. Hier kan de totale voorraad aan boeken die door het jaar is verzameld, te koop worden aangeboden. De boeken worden er uitgestald in veel verschillende rubrieken zoals literatuur, koken, sport, religie, geschiedenis, strips en kinderboeken. Daarnaast zal er ook weer ruimte gereserveerd worden voor cd’s, dvd’s en grammofoonplaten.
De werkgroep hoopt van harte dat zij in het Pinksterweekend weer veel bezoekers uit de regio kan ontvangen. Meer informatie vindt u op www.vincentiusdenbosch.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32433