Datum plaatsing: 22 februari 2022

Sleuteloverdracht en carnavals mis in Zandhazendurp


Sleuteloverdracht en carnavals mis in Zandhazendurp


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Ook Zandhazendurp pakt de traditie van het carnaval vieren weer op. De grote buitenactiviteiten zoals de Kinderoptocht, de intocht van de prins en de grote optocht op zondag laten nog een jaar aan zich voorbij gaan. Die evenementen kunnen hopelijk volgend jaar weer opgepakt worden.

Sleuteloverdracht
Maar wat kan dan wel naast het vieren van het grootste feest der feesten in de horecagelegenheden? Op zaterdag 26 februari overhandigt Burgemeester Mikkers traditiegetrouw de sleutel van het Zandhazendurp aan de prins. Dit keer niet op de Driesprong zoals u gewend bent, maar in Residentie De Kentering aan de Dorpsstraat. Daar zullen Prins Dirk d’n Urste en adjudant Ton met hun gevolg de sleutel rond 14.30 uur van Burgemeester Mikkers in ontvangst nemen.

Carnavals mis
Op zondag 27 februari gaat Kapelaan Gideon van Meeteren u voor in de jaarlijkse carnavals mis die weer ‘live’ in de kerk bezocht mag worden. U hoeft niet vooraf te reserveren, loop binnen en neem plaats. Kapelaan Gideon wordt deze dienst bijgestaan door zijn vader Hans van Meeteren. Trek uw mooiste carnavals outfit aan en voel u welkom in de Lambertuskerk aan de Torenstraat. De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door Bende Gek. Aanvang 11.11 uur De carnavals mis is ook online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl
Volg ons ook op www.facebook.com/zandhazendurp en www.zandhazendurp.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

carnaval nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14862