Datum plaatsing: 25 mei 2022

Boekenbeurs in Pinksterweekend


Boekenbeurs in Pinksterweekend


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op 3-4-5 juni, in het Pinksterweekend van 2022, houdt Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch weer de grote Boekenbeurs. In de Kempenhal van de Brabanthallen zijn in een honderdtal kramen meer dan 100.000 boeken, Lp’s en Cd’s uitgestald. Bezoekers van de beurs kunnen op deze beurs scherp geprijsde boeken te kopen in elk denkbaar genre. De beurs is geopend op vrijdag van 19.00 - 22.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 - 16.00 uur.
Parkeren is gratis en toegang is €1,- vanaf 13 jaar.

Boeken in elk genre
De werkgroep heeft reikhalzend uitgekeken om eindelijk deze grote hal te kunnen vullen met de grote voorraad boeken die afgelopen periode bij de Vincentiusvereniging zijn binnengebracht. Er is dan ook van alles te vinden op deze beurs voor volwassenen en kinderen. In 110 kramen, alle bemand door vrijwilligers, zijn boeken te vinden in uiteenlopende rubrieken zoals literatuur, geschiedenis, koken, sport, religie, strips en kinderboeken. Er is ook een aparte ruimte gereserveerd voor cd’s, dvd’s en grammofoonplaten. Daarnaast is er een grote afdeling Delicatessen, waar de meer exclusieve en duurdere boeken worden verkocht. Kortom voor elk wat wils!
Om de Boekenbeurs voor iedereen toegankelijk te maken, ontvangen ruim 500 gezinnen via de Voedselbank een tegoedbon voor 10 boeken op zondag.

Opbrengst voor drie hoofddoelen
Deze grootschalige Boekenbeurs vindt dit jaar voor 47e keer plaats. De opbrengst van de boekenverkoop is bestemd voor projecten die gericht zijn op verlichting van armoede, met name in de derde wereld. Dit jaar zijn drie hoofddoelen voor financiële ondersteuning uitgekozen: Stichting World Child Care, Empowering Girls Gambia en Stichting Marijn, een educatief project voor kinderen in Nicaragua. Daarnaast ontvangen enkele andere projecten een kleinere bijdrage.

De werkgroep Boekenbeurs hoopt van harte dat zij in het pinksterweekend weer veel bezoekers uit de regio mag ontvangen! Meer informatie, ook over de andere activiteiten van de vereniging vindt u op www.vincentiusdenbosch.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29841